9,1
875 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Mirai-exterieur-voorkant-driekwart-met-Erwin-Jongh-en-Robert-Joore-hero-dlrsts.jpg

Nieuwe Mirai voor partner Totalenergies Marketing Nederland

Handen ineen voor versnelling waterstoftransitie

TotalEnergies Marketing Nederland en Louwman & Parqui, importeur van Toyota in Nederland, slaan de handen ineen voor de versnelling van de waterstoftransitie. Als symbool voor de samenwerking overhandigde Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota importeur Louwman & Parqui, de sleutels van de door TotalEnergies Marketing Nederland geleaste Mirai aan Managing Director Robert Joore.

Duurzame ambitie

TotalEnergies heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn en het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen zoals laadinfrastructuur, maar ook waterstof en bijbehorende vulstations vormt daar een belangrijk onderdeel van. Toyota ziet dat fossielvrije mobiliteit niet mogelijk is door uitsluitend in te zetten op batterij-elektrische oplossingen. Los van de beschikbaarheid van de grondstoffen, zijn ook de technologische voordelen van waterstof-elektrische oplossingen erg interessant voor de energietransitie.

Toyota-Mirai-exterieur-bovenkant-driekwart-met-Robert-Joore-en-Erwin-Jongh-1140.jpg
Mirai als symbool

De waterstof-elektrisch aangedreven Mirai is het resultaat van die visie voor Toyota. Toyota wacht niet af maar neemt als producent het voortouw om de wereld van mobiliteit te veranderen. De Toyota Mirai is de auto die de energietransitie helpt te versnellen. Met een grote actieradius tot 650 km en het snelle tanken bij steeds meer waterstofstations in Nederland, is deze auto zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De prijs is nauwelijks hoger dan een vergelijkbare batterij-elektrische auto en de gebruikskosten zijn zelfs lager dan van een vergelijkbare benzine- of dieselauto.

Bereikbare mobiliteit

TotalEnergies Marketing Nederland bouwt aan een netwerk van publieke waterstoftankstations. Waterstof-elektrisch rijden wordt hierdoor voor steeds meer mensen bereikbaar. Er zijn op dit moment al waterstofvulstations van TotalEnergies in Arnhem en Delfzijl (bussen). Op korte termijn volgen Breda, Veldhoven en Capelle a/d IJssel.

Meer info over de Mirai Inschrijven Toyota nieuwsbrief