9,1
875 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Toyota-Mirai-voor-directeur-KNAC-hero-dealersite.jpg

Directeur KNAC kiest Toyota Mirai

Milieuvriendelijke karakter en gebruiksgemak doorslaggevend

Bij de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club, de KNAC, gaat het echt niet alleen om klassieke auto’s. Dat bleek onlangs weer toen directeur Peter Staal zijn nieuwe, waterstof-elektrische Toyota Mirai in ontvangst nam. “Bij de KNAC vinden we auto’s leuk, klassieke én moderne. En waterstof-elektrische auto’s zijn een onmisbare aanvulling op batterij-elektrische auto’s”, aldus Staal. Hij noemt het grote gebruiksgemak als belangrijke reden voor zijn keuze voor de schone Mirai.

Ultramodern rijplezier

“Rijplezier kun je wat ons betreft zowel in een klassieke als in een ultramoderne auto beleven”, vervolgt Staal. “Je tankt een waterstof-elektrische auto net zo snel vol als een traditionele benzine- of dieselauto – een significant voordeel in vergelijking tot een batterij-elektrische auto – en hij rijdt elektrisch en dus emissievrij. Zowel bij mijn woonplaats als bij mijn werk bevindt zich een waterstoftankstation, ideaal dus. Tel hier de goede relatie die de KNAC met Toyota importeur Louwman & Parqui en het Louwman Museum heeft, en mijn keuze voor de Toyota Mirai is volledig verklaard.”

Innovatiekracht en waterstof

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director Louwman & Parqui, was aanwezig bij de aflevering van de Mirai aan Staal en zegt: “Mooi om te zien dat mensen met passie voor oudere automobielen, zoals verenigd in de KNAC, ook de innovatiekracht van Toyota én waterstoftechnologie omarmen.”

De tweede generatie van de Mirai heeft een geheel nieuwe, stijlvolle vormgeving, meer vermogen, een betere efficiency en meer ruimte voor de opslag van waterstof. De actieradius tot 650 kilometer (WLTP) – 30 procent méér in vergelijking tot de eerste generatie – maakt de Mirai, die alleen water uitstoot, ideaal voor grote én kleine afstanden.

Tankservice

Toyota biedt met de Toyota Tankservice een speciale waterstof-tankservice aan. Hierbij halen we de Mirai bij de berijder op, tanken hem vol met waterstof en brengen de auto op exact dezelfde locatie terug. De afstand van de ophaallocatie tot het waterstoftankstation mag hierbij maximaal 50 kilometer zijn.

Gereduceerde bijtelling

Bij zakelijk gebruik geldt voor de Toyota Mirai een gereduceerde bijtelling van 12 procent. Die is berekend over de volledige aanschafprijs van 65.995 euro en dus niet slechts tot 40.000 euro, zoals bij een batterij-elektrische auto. Door fiscale voordelen is de Mirai verkrijgbaar vanaf 241 euro* netto bijtelling per maand.

Meer info over de Mirai Meer over waterstof Inschrijven Toyota nieuwsbrief